TÓTH BARNABÁS

fülszöveg, szövegírás

Barnival már az első perctől kezdve nagyon jó volt dolgozni. Írásaira nagyon könnyű volt ráhangolódni, és hálás vagyok, hogy ennyire nyitott volt a javaslataimra. 

Segítettem neki a második kötete fülszövegének megírásában és egy ajánlót is írtam róla.

Bár a fülszöveg legtöbbször csak néhány sor, mégis ez a könyv esszenciája

Ahhoz, hogy a legtökéletesebb lehessen, ismernem kell a teljes művet, és kicsit bele is kell költöznöm a másik ember világába. Azt hiszem, hogy ez kellő empátia nélkül nem is igazán lehetséges.

Lentebb olvasható a végleges verzió.

Mennyi jelző kell? Mennyi dobbanás? Mennyi át nem aludt éjszaka és mennyi eldobott csikk? Mennyi magyarázat? Mikor fog enyhülni, és vajon fog ezekre valaki válaszolni? 

Tóth Barnabásnak 65 magyarázata van, azokra a kérdésekre, melyeket mi magunk is feltettünk már. Van ami azonban mégsem enyhül. Mintha minden egyes leírt szóval, újabb magyarázatokra lenne szükség. 

Az örök kérdés pedig, hogy vajon az az egy, az az egyetlen ember, akinek fel szeretnénk ezeket a kérdéseket tenni, akinek el szeretnénk magyarázni, az vajon megérti? És változtat az bármin is? Vagy minden csak elrendelt sorsok láncolata? Minden csak egy háttérzaj, vagy egy óvatos ütközés az univerzumban?

Rodonit Zoé

szerkesztés, kötetterv

Zoéval teljesen az alapoktól kezdtük a könyv elkészítését. Viszonylag sokat változtattunk a kézirat első verzióján. Végül pedig szerintem a saját elképzeléseinket is felülmúlta. 

Nagyon hálás vagyok, hogy együtt dolgozhattunk, annak pedig különösen, hogy végül ebből barátság is szövődött. 

Nagyszerű utazás volt ez, és nagyon örülök, hogy annyi olvasóhoz eljuthatott!

És most már azt is értem, hogy miért mondják, hogy az írás terápia!

Rodonit Zoé:

„Szerencsére nekem nagyon könnyű volt a közös munka Timivel, mert pár napos üzenetváltás után annyira összeszoktunk, hogy villámgyorsan végigmentünk a kéziraton. Alapvetően egy rugóra járt az agyunk és nagyon sokat segítettek nekem az ötletelgetéssel, így a legjobbat tudtuk kihozni magunkból a közös munka során.

Szerintem bárkivel is fog közösen dolgozni, biztos, hogy egymásra tudnak majd hangolódni.

Tiszteletben tartotta azt, hogy mit szeretnék kihozni a könyvből, így gyökeres változtatásokra nem volt szükség, ami a mai világban szerintem nagy szó! Úgyhogy, ha lesz következő könyvem, annál is az ő segítségét fogom kérni!”

Lovász Szilárd

management, kötetterv, self-publishing tanácsadás

Mai napig tisztán emlékszem a pillanatra, mikor elkezdtem olvasni Szilárd kéziratát. Portugáliában ültem egy apartmanban, és ömlött az eső, én pedig azt éreztem, hogy valami varázslatos történik éppen. 

Le sem tudtam tenni. A képek pedig csak úgy pörögtek a szemem előtt. Aztán ebből egy olyan barátság lett, hogy kicsit mindig meghatódok azon, hogy micsoda véletlenek kellenek ahhoz, hogy két ember sorsai egy pillanat alatt összefonódjanak, és talán örökre úgy is maradjanak. 

Imádtam tervezni ezt a kötetet, az illusztrációkról ötletelni, megírni a fülszöveget, szerkeszteni. Olyan fajta bizalom kell ehhez, ami nagyon ritka és értékes. 

Köszönlek Szilárd! Jó, hogy létezel! 

Fülszöveg:

Azt hisszük, hogy fel kell nőnünk.
Hogy az valami kötelező, és egybe oly sokáig távoli cél. Aztán egyszer csak arra ébredünk, hogy megtörtént.
És hogy ezt honnan tudjuk?
Rájövünk a színjátékra, belátunk a függöny mögé. Megértjük, hogy aki szeretett minket, az bármikor elhagyhat. Meg azt is, hogy nincsen olyan, hogy örökké.
Tulajdonképpen minden amiben hittünk, minden egyes csoda, egyszerűen összesorvad a markunkban.
Mégis, Szilárdnak elhiszem, hogy minden fájdalom ellenére szükséges a szerelem.


‘a megmaradt csikket te kidobod,
én megtartom’


Talán ez az egyetlen dolog, ami miatt újra és újra beülünk az előadásokra.

Lovász Szilárd:

„Timi nem csak a legjobb menedzser, hanem nagyon kedves barátommá is vált munka közben.  Egészen a végéig segített, támogatott és fogtak a kezem. Velem volt a legjobb pillanatokban és akkor is, amikor legszívesebben feladtam volna már mindent. Nem csak azért szeretek vele dolgozni, mert mindent megtesz értem. Hanem, mert tudom, hogy akkor is, amikor elrontok valamit, nem haragszik meg rám. Ehelyett inkább arra fekteti az energiát, hogy segítsen, hogy helyrehozzam azt, amit tettem. Meglátta bennem a tehetséget és addig nem nyugodott, amíg ki nem hoztam a legtöbbet magamból!”

Kálomista Bence

fülszöveg, self-publishing tanácsadás

Azt hiszem a Bence világa állt hozzám mindig is a legközelebb. A legtöbb dologról ugyanúgy gondolkozunk és éppen ezért voltam nagyon boldog, mikor felkért könyve fülszövegének megírására. 

Aztán pedig képesek voltunk hosszú órákat beszélgetni a marketingről, meg arról, hogy hogyan is kellene ezt a self-publishing világot megváltani.

Hálás vagyok, hogy útjaink keresztezték egymást, és bízom benne, hogy sikerült nyomot hagynunk magunk után!

13987449_1781797405439696_1233833005993782166_o
14199533_1791981611087942_722321164057288730_n
13319900_1610222125961642_8722149561272893144_n

Fülszöveg:

Bence ugyanarra vágyik, mint mi mindannyian. Ugyanazt keresi. Elfogadást, szerelmet, az élet értelmét. Gyógyírt függőségeinkre. Megváltást és feltámadást. Együtt keressük vele a hervadt eperlevelek tövében és idegen csillagrendszerekben. Ősi kényszer bennünk, keservesen kutatni, hogy valaki végre büszke lehessen ránk.

Mi akik ilyen lélekkel születtünk, talán soha nem leljük meg az otthonunkat. Mindig kevesebbnek fogjuk magunkat érezni. Mindig azt hisszük, hogy a hiba bennünk van. Hogy mi vagyunk a gubóban elsorvadó hernyó. Életképtelennek gondoljuk magunkat és túlérzékenynek. De soha nem adjuk fel a keresést. Arra vágyunk, hogy valaki végre lehajoljon mellénk és elmondja, ez éppen így van jól. Ennek a kötetnek minden sora, egy felmentés.

„Bár olyan egyszerű lenne az élet, mint a halál.”

Miközben írójuk saját fájdalmától próbál szabadulni, mi akik sebzettek vagyunk, végre megértjük, hogy nem vagyunk egyedül. És az, hogy annyi mindent érzünk, az nem hiba vagy gyengeség, hanem a legnagyobb erény.

Demeter Norbert

lektorálás, marketing

 

Demeter Norbert:

Imádok együtt dolgozni Timivel, mert ő is olyan, mint én; nem szereti a tétlenséget és mindig a legnagyobb fordulatszámon pörög. Persze jókat lehet vele beszélgetni, de ha munka van, akkor munka van. És tényleg imádja azt, amit csinál. Mondjuk ezt másképp nem is lehet. Kitartó, tele van ötletekkel, energiával! Ja és a legjobb marketing-trükkjeim tőle vannak.”

 

Ariana T. Dianis

marketing

 

„Abban a szerencsében lehetett részem, hogy Albert Tímeával első regényem megjelenése okán dolgozhattam együtt. Timi hihetetlenül professzionális, marketinggel kapcsolatos tanácsait minden esetben érdemes megfogadni. Azon túl, hogy kiváló szakember, még emberként is „beleteszi magát a munkába”; átérzi a szerzők helyzetét, hiszen Ő maga is író. Végtelen türelemmel egyengeti a szerzők és műveik útját!

Elmondhatatlanul hálás vagyok Neki, amiért oly sok türelemmel, kedvességgel és profizmussal állt hozzám. Szerencsés vagyok, mert nem csak remek marketingvezetőként ismerhetem Timit, de barátommá is vált.

Szeretettel ajánlom tehát Albert Tímeát mindenkinek, aki íróként/alkotóként szeretné népszerűsíteni a művét. Garantálom, hogy nem fognak csalódni!”

Miklós Tímea

marketing, self-publishing

„Amikor elhatároztam, hogy kiadatom a Verskergetőt, akkor még kész sem volt a teljes kötet. Néhány levelet váltottam Albert Timivel. Szinte azonnal baráti hangnemű e-maileket írtunk egymásnak. Válaszai magabiztosságot, szakmaiságot tükröztek, éreztem, jó kezek közé kerültem.

Munkámat a kiadással járó folyamatokban kísérte, segítette, ha kellett közvetített. Timi író, és mentor is egyben. Aki vele közös munkába kezd, sokkal gazdagabb lesz. Tudása gyarapodik, kéziratából könyv lesz, azt érezheti, hogy féltett műve elindult az önállóság felé, hamarosan borítót kap.

Aki Albert Tímeával együtt dolgozik, azt hiszem igazán különlegesnek érezheti magát. Egyenrangú partnerként tapasztalhatja meg, hogy adekvát segítséget kap, a könyvkiadás rögös útján nincs egyedül, és biztos lehet a sikerben.

Nem utolsó sorban rengeteg időt spórolhat, hiszen a többszöri egyeztetést igénylő folyamatokat figyelemmel kíséri, ha kell sürgeti, az érintett feleket egy nevezőre hozza.”

L. J. Wesley

marketing, self-publishing

„Tulajdonképpen, én Timinek köszönhetem, hogy ott tartok, ahol. Már első alkalommal is rendkívül gyorsan írt vissza, és a későbbi üzenetváltások is rendkívül gördülékenyek voltak.

Sikerült gyorsan egymásra hangolódnunk, így a közös munka élmény volt. Rendkívül örültem neki, hogy nem próbálta a saját szájíze szerint átalakítani a könyvemet. Nagyon sajnálom, hogy a kiadóval történő szakítása miatt, a könyvem elkészültének utolsó fázisaiban már nem vett rész, de abban biztos vagyok, hogy a következő könyvemnél is kikérem a véleményét.”

Mohr Szilárd

self-publishing, marketing

 

 

„Örülök, hogy rövid ideig is, de együtt dolgozhattam Timivel. Nagyon segítőkész volt és nem csak a könyvem megjelenésének előkészítése kapcsán, hanem abban is, hogy hogyan próbáljak meg elkezdeni egy építkezést, amelyből sok-sok idő múlva talán egy műnél több is fölépülhet, ráadásul azt is tudom, hogy bármikor bizalommal fordulhatok hozzá, ha valami kérdés merülne bennem föl. Ilyen segítő kezek jól jönnének bárki számára, aki éppen belekezd valamibe.”

 

Katona Kitti

self-publishing, mentoring, lektorálás

Támcsu Anikó

self-publishing, marketing

„Szóval, olyan érzés, amikor a saját könyvem tartod a kezedben…
Idegen.
Forgatom, fogdosom. Belelapozok. Szagolgatom. Nézem a színeket. Az apró hibákat keresem. Leteszem, pihenni hagyom. Újra felveszem. Elhiszem. Ott van a kezemben valami, amire már régóta vártam és azt hittem, hogy majd csak nagymama koromra élem ezt meg. A munkám megszületett. És ott tartom a kezemben. Rajta van a nevem – most már nem csak azokon a csúnya számlákon, amiket te adminisztráltam. Egy regényen, amiben az Én karaktereim vannak.
Azt, hiszem, hogy ha valaki azt mondja nekem három éve, hogy most itt fogok tartani, lehet kinevetem.
Ez annak a tipikus példája, hogy nem biztos, hogy minden úgy fog történni, ahogy azt te eltervezted, viszont minden úgy fog történni, ahogy történnie kell.”

Babrik Alexandra

self-publishing, marketing

Czeglédi Nagy Eszter

self-publishing, szerkesztés

Pálinkás Erika

self-publishing, marketing

Török Viola

self-publishing, szerkesztés

Gergely Melinda

self-publishing, szerkesztés

Papp Ádám

self-publishing, szerkesztés

Zéder Hanna

self-publishing, szerkesztés

Farkas Anita

ajánló

Wendy Hunt

self-publishing, szerkesztés