Élet

A benned lévő iránytű

A legnehezebb talán mégis az volt, (vagyis inkább legfárasztóbb) hogy mikor már azt hittem, hogy felálltam, mindig jött egy újabb pofon. És valahogy láttam magam, ahogy ugyanazokat a köröket futom, és ez minden erőmet kivette. Már majdnem elhittem, hogy ez az életem. Hogy nekem ez jutott. Próbáltam arra fókuszálni, hogy minél kevesebb időt töltök el a padlón, annál könnyebb a felállás. El akartam érni azt a szintet, hogy ezek az intervallumok csökkenjenek. De nem hazudok, rettentő nehéz volt. A végén már tényleg minden napra jutott valami, és úgy tűnt, követ valami balszerencse. Ha történt velem valami apró jó dolog, azonnal lecsapott rá az “élet”.

Elmondhatom, hogy valóban mindent kipróbáltam. Rengeteg embernél jártam, ezernyi tanácsot meghallgattam, a könyvek a szobám minden pontján ott hevernek, hogy emlékeztessenek arra, hogy tilos a padlón maradni. De azt hozzá kell tennem, hogy ennek mindig csak az volt a vége, hogy a fejemben egy hatalmas káosz lett, és végképp nem tudtam, hogy mit is akarok pontosan.

10349810_1447309638843162_1394236196_n

Meg kellett tanulnom végérvényesen, hogy csak én tudhatom, hogy mi a jó nekem. Csak én ismerhetem a belső hangom, a megérzéseimet. Azt, hogy a szívem kitől és mitől ver hevesebben. Az elmúlt fél évben számtalan szerepet felvettem, mert azt hittem, hogy úgy kell viselkednem, ahogy mondják. Vagy elvárják. És csak nagyon sokára, rengeteg kudarc és fájdalom árán jöttem rá, hogy addig folyton rossz irányba fogok haladni, míg a belső iránytűmet hagyom összezavarni.

Ebből kifolyólag volt olyan, hogy vagy hússzor elkövettem ugyanazt a hibát. Mert nem úgy álltam neki, ahogy azt én akartam, hanem úgy, ahogy tanácsolták. Az élet valóban olyan egyszerűen működik: addig pofoz, míg rá nem jössz, hogy mire is van szükséged valójában.

Ezt az időszakot nem is lehetne szépen, átláthatóan leírni, mert ténylegesen egy káosz volt bennem. De át kellett élnem, hogy most itt lehessek.

10409694_1627710437454111_3630407684047457494_n

Olvass bele!

Leave a comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..